TENT huis voor hedendaags circus

Gedurende dit traject krijgen circusmakers één week lang een repetitieruimte om in Amsterdam te werken aan een kortdurend onderzoek. Denk hierbij aan artistieke verdieping, materiaalonderzoek, een vraagstuk omtrent publiek of een theoretische verdieping. De enige voorwaarde is dat het onderzoek betrekking heeft op circus. Tijdens deze week bieden wij je productionele, artistieke en technische ondersteuning, aangevuld met een klein productiebudget. 

De onderzoeksweek kan verschillende uitkomsten hebben: een eerste voorstellingsschets, een complete nieuwe act, of de conclusie dat het een goeie poging was en het daarbij blijft. We verwachten wel in de onderzoeksweek een kleine presentatie van je onderzoek voor een bescheiden publiek.

Dit traject is geschikt voor alle circusmakers. Of je nu net uit school komt of al een lange carrière achter de rug hebt. Zolang je maar een concreet onderzoeksidee hebt. Per jaar zijn er zes plekken beschikbaar. De selectie vindt plaats via een open call die eens per jaar wordt uitgezet. Bij de selectie kijken we naar de originaliteit en haalbaarheid van de onderzoeksvraag en de onderbouwing daarvan. Lees meer over de visie van TENT om een beeld te krijgen van onze werkwijze. 

Wil je bij ons Maker voor een week worden in 2021? Meld je dan nu aan via dit formulier. De open call sluit op 6 december. Op 14 december vindt de selectie plaats en je krijgt uiterlijk 18 december bericht van ons.


MAKERS VOOR EEN WEEK
Hendrik Van Maele • Joris de Jong • Eva van Boxtel • Emilie Weisse • Kolja Huneck • Paul van der Waterlaat • Maria & Hendrik