TENT huis voor hedendaags circus

Mijn naam is Benjamin Kuitenbrouwer, ook wel bekend als Monki. Sinds mijn afstuderen aan Codarts (Rotterdam) in 2014 maak ik theatrale circusvoorstellingen. Met mijn eenmansgezelschap MONKI Business heb ik twee solovoorstellingen gemaakt: Not Somewhere Else (2017-2018) en STATIC (2019-nu). Die laatste was onderdeel van de shortlist van CircusNext 2018-2019. Verder ben ik ook medeoprichter en speler van het Chinese pole-collectief Sous le Manteau, gebaseerd in Frankrijk. Daarmee touren we op dit moment onze show Monstro.

Mijn werk is over het algemeen een mengeling van circus met theatrale elementen en andere disciplines zoals video of live muziek. Ik onderzoek graag de scheidslijn tussen performance en het rauwe 'hier-en-nu', op zoek naar het moment waar het publiek en de performer samen vanuit het theater ergens ander naartoe reizen, of dat nu een specifiek verhaal is, iets poëtisch, of zelfs gewoon een mooi beeld dat ons meeneemt voor een moment. Ik doorbreek graag de vierde muur en gebruik vaak tekst in mijn stukken.

Met TENT heb ik in 2015 de voorstelling 3 gemaakt. Maar we gaan nog verder terug dan dat. We komen allemaal uit hetzelfde nest bij het jeugdcircus Circus Elleboog in Amsterdam. Dit geeft een bijzondere basis voor onze huidige samenwerking, die inmiddels veel horizontaler is. Bij TENT heb ik Being Benjamin ontwikkeld en is mijn regiedebuut JACK in première gegaan op 26 september 2020. Hiermee is de laatste fase van mijn Nieuwe Makerstraject afgerond. Naast mijn rol van acrobaat en speler heeft het maken me altijd enorm getrokken. Dit was dus een heerlijke gelegenheid om dat eens van een andere kant te bekijken en me volledig te storten op de rol als maker.


MAKER VOOR
twee jaarvier jaar

ZIJN PRESENTATIES
3Being BenjaminJACK


WWW.MONKIBUSINESS.NL  CIRCUSMONKI  MONKI_BUSINESS