TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben nu zo’n twintig jaar actief bezig met circus. Als kind begon ik in het jeugdcircus en later, nadat ik afgestudeerd was aan ACAPA, maakte ik stappen in de professionele circuswereld. Ik zie mezelf als onderdeel van een beweging die het hedendaags circus onderzoekt en bevraagt. Hierdoor raak ik ge├»nspireerd om mijn werk van verschillende kanten te bekijken.

Bij TENT ga ik in de onderzoeksweek eind december 2020 samenwerken met Maria Madeira. In ons onderzoek The Limited Encounters zoeken we naar manieren van communicatie in een specifiek frame. Fysieke limieten en fysieke taal worden onderzocht, als ze elkaar ontmoeten ontstaat er een nieuwe taal op het podium.

Daarnaast ga ik het Maker voor twee jaar traject volgen. Hierin kan ik mijn makersschap verder ontwikkelen en dit onderzoek heeft als titel 'Wat blijft?'. Dit is mijn manier om de zoektocht naar idee├źn en blijvende dingen te framen. Vanuit hier zoek ik naar de mogelijke toekomst voor het circus en maak ik kleine voorstellingen.


MAKER VOOR
een weektwee jaar

ZIJN PRESENTATIES
Muur


 hendrik.vm