TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Maria de Campos Camacho Franco Madeira, of eenvoudig gezegd: Maria Madeira, een Portugese circus- en dansartieste en graduaatstudente aan ACaPA (Academy for Circus and Performance Art), geboren in Lissabon in 1997. Ik vond mijn weg in het circus door mijn dansachtergrond te combineren met circus in een solodiscipline die bekend staat als dans-acrobatiek. Ik werkte vanuit thema’s die in constante dialoog waren met de vloer en de zwaartekracht. Mijn honger naar verschillende artistieke visies en benaderingen maakte dat ik na mijn studie minder solitair ging werken en de samenwerking opzocht met diverse gezelschappen.

Gedurende de 4 jaar van mijn studie was ik met enige regelmaat betrokken bij ontmoetingen van TENT. Ik speelde in MUUR van Floor van Leeuwen • TENT en momenteel maak ik deel uit van 13 Harbinger Road, onderdeel van het Maker voor twee jaar-traject van circusmaker Hendrik Van Maele.

Na deze uitstap, waarbij ik in verschillende projecten persoonlijk maar ook technisch werd uitgedaagd, voel ik de noodzaak en inspiratie om een solowerk te maken. Als Maker voor een week werk ik met acrobatiek en tapdans, een discipline die ik enkele jaren heb beoefend. Ik hou ervan hoe het beweging en muzikaliteit combineert. Met acrobatiek als middel is mijn hoofddoel om tapdans letterlijk op zijn kop te zetten!


MAKER VOOR
EEN WEEK


 maria._.madeira