TENT huis voor hedendaags circus

Ik begon al op mijn vierde met circus bij Circus Elleboog, het jeugdcircus van Amsterdam, waar ik de leden van TENT ontmoette. Toen ik op mijn zestiende slaagde bij de middelbare school, twijfelde ik over mijn studie; scheikunde of biologie. Uiteindelijk koos ik toch voor mijn passie en koos de eerste bachelor opleiding voor circus in Rotterdam, Codarts Circusarts. Ik specialiseerde me in partneracrobatiek. Verder ontdekte ik mijn interesse voor dans en deed een minor in compositie (choreografie).

Ik vorm een duo samen met Evertjan Mercier. Onze act View is bekroond met meerdere prijzen waaronder de éérste prijs op Solycirco festival in 2012 te Sylt, de speciale prijs van de Jury op het gerenommeerde Festival Mondial du Cirque de Demain in 2013 in Parijs en de bronzen ster op Young Stage festival in 2013 te Basel. Deze wordt geïntegreerd in variété programma’s zoals Palazzo, GOP, Krystallpalast en Flick Flack. Daarnaast speelden we bij TENT in de eerste productie Loop, met het Canadese Les 7 doigts de la main en het Duitse Hyrrä. Van 2014 tot 2018 treden Zinzi & Evertjan over de hele wereld op met het Franse gezelschap XY in Il n’est pas encore minuit. In 2019 ging Common Ground in première, de grote circustheatervoorstelling van collectief Common Ground dat we samen met vier collega’s opstartten.

In 2017-2019 doorliep ik bij TENT een Nieuwe Makers Traject om me te ontwikkelen als maker/regisseur in het circusveld. Tijdens deze periode maakte ik drie circusvoorstellingen; MEMO: een duet voor Evertjan en mijzelf over identiteit en (on)afhankelijkheid, Barstool Bound: een muzikale acrobatische voorstelling op locatie in cafés over ouder worden en PIT: een voorstelling in een mobiel decor, waarbij het publiek van boven op een acrobatisch trio kijkt. Ik schreef de pocket GRIP over het proces in de hoop anderen op een soortgelijke weg te helpen.

Met mijn werk hoop ik mensen te kunnen inspireren, om zich open te stellen voor meer mogelijkheden die ze ooit bedacht hadden. Om hun eigen situatie, hun eigen problemen anders te gaan bekijken. Om niet te beoordelen op eerste indruk en uiteindelijk ook zichzelf te verrassen.


MAKER VOOR
twee jaar

HAAR PRESENTATIES
LOOPMEMOBarstool BoundPITGeluiden uit de PITGRIP


WWW.ZINZI-EVERTJAN.NL  ZINZI&EVERTJAN  #ZINZIEVERTJAN