TENT huis voor hedendaags circus

360
Een acrobatische onderzoeksvoorstelling over aandacht, anonimiteit en verwachtingen.  

360 is ontstaan tijdens een eerder onderzoek van Benjamin 'Monki' Kuitenbrouwer met Hanneke Meijers van TENT tijdens het project Being  Benjamin. Bij de zogenoemde 'krukjes-scène' kwam de ene helft van het publiek op het toneel te zitten terwijl de andere helft toekeek vanaf de tribune. De groep op de toneelvloer zat dicht op de Icarian acrobaten Théo & Lucas  Enriquez  die om hen heen de show stalen. Dit concept wordt in de toekomst verder uitgewerkt. 

De creatie kan alleen plaatsvinden met publiek. Op verschillende festivals wordt er maximaal drie keer per dag gespeeld in de openbare ruimte. Het publiek kan langs de zijlijn toekijken of zich inschrijven voor een plek op de krukjes, met bijbehorende onderzoeksvraag. Bijvoorbeeld: 'Wat als het publiek constant in beweging is?', 'Wat als het publiek in het midden zit en de performers permanent rond ze heen bewegen?' of 'Wat als de performers het publiek bewegen?'. Op basis van de resultaten en de publieksreacties kunnen de volgende dag de vragen worden aangescherpt.  

Na deze 'onderzoeksvoorstellingen' is er genoeg materiaal om een integrale voorstelling te maken. Dan is er geen sprake meer van onderzoek want de resultaten zijn verweven tot één geheel.  De verwachting is dat 360 in 2022 in première gaat.  

INFORMATIE hanneke@tent.eu LOCATIE binnen en/of buiten DUUR ± 20 min per onderzoeksvraag VLOER 9x9m solide vloer, geen balletvloer, geen gras, geen zand HOOGTE minimaal 3m LEEFTIJD 4+ TAAL language no problem ONDERZOEK lente 2021 SPEELPERIODE 2022 


TEASER


CREDITS CONCEPT Benjamin Kuitenbrouwer & Hanneke Meijers REGIE Benjamin Kuitenbrouwer CO REGIE Hanneke Meijers ARTIESTEN Lucas & Théo Enriquez 


ONZE MAKER
Benjamin Kuitenbrouwer

ONZE MAAKTRAJECTEN
twee jaar vier jaar