TENT huis voor hedendaags circus

60% BANAAN
Een acrobatische oefening in hoop

60% Banaan is een energieke acrobatische lezing waarbij circus wordt ingezet als middel om een verhaal te vertellen. In deze lezing gebruikt hij zijn acrobatische vaardigheden om het publiek te onderwijzen over de hoopvolle ontwikkelingen in de wereld. Met behulp van gekleurde elastieken vormt hij grafieken tussen een aantal meters hoge palen waar hij als acrobaat in klimt. Met data over extreme armoede, kindersterfte en de ozonlaag zwaait Professor Monki tussen zijn palen heen en weer om zijn punt duidelijk te maken.

Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam), heeft zijn bijnaam Monki te danken aan zijn voorliefde om als acrobaat tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. Hij noemt zichzelf circusartiest en podiumkunstenaar. Hij maakt voorstellingen waarin hij circus inzet als bemiddeling tussen de dingen die hem dagelijks bezighouden. Op dit moment is dat bijvoorbeeld ons mensbeeld en de overtuiging dat die nodig aan verandering toe is.

Première 8 juli Over het IJ Festival


CONCEPT & SPEL Benjamin Monki Kuitenbrouwer DRAMATURGIE • EINDREGIE Bas van Rijnsoever COPRODUCTIIE Cirklabo • De Grote Post • Over ’t IJ 


ONZE MAKER
Benjamin Monki Kuitenbrouwer 

ONZE MAAKTRAJECTEN 
twee jaar vier jaar