TENT huis voor hedendaags circus

BE KIND
Circustheater voor de allerkleinsten

Circusmaker en danseres Emilie Weisse maakt in 2022 haar regiedebuut met de voorstelling Be Kind. Een circustheater voorstelling voor de allerkleinsten, 6 tot 18 maanden, met hun ouders of begeleiders. De voorstelling zal in eerste instantie spelen in theaters en op festivals in 2022, met een reprise vooruitzicht in 2023. Het is voor het eerst in Nederland dat een circustheater voorstelling specifiek voor deze doelgroep wordt ontwikkeld. Geïnspireerd door wetenschappelijk onderzoek en internationale ontwikkelingen op het gebied van baby theater, ontstond bij Emilie de wens om kinderen al op zeer jonge leeftijd op een intieme manier kennis te laten maken met het hedendaagse circus. Meer dan het tonen van jongleren en acrobatiek alleen, wil Emilie onderzoeken hoe we via de visuele lichaamstaal van circus een dergelijk jong publiek kunnen bereiken, interesseren, verrassen en tot interactie kunnen bewegen. Om de voorstelling zo goed mogelijk af te stemmen op de belevingswereld en de specifieke behoeften van dit publiek zocht Emilie contact met het Baby & Child Research Center in Nijmegen. Directrice Sabine Hunnius ondersteunt het project en voorziet Emilie bij het maken van Be Kind van wetenschappelijk onderbouwd advies. Door gebruik te maken van deze kennis over de ontwikkeling van baby’s ontstaat er een artistieke ervaring, die tegelijk ook toegankelijk en stimulerend is.

Be Kind wordt zo opgezet dat het een volwaardige theatrale ervaring biedt voor zowel kind als volwassene. Om de theater ervaring voort te laten duren in de intimiteit van thuis, creëert Emilie samen met Rianne van Duin ook een, op de voorstelling gebaseerd, kinderboek.

Première 2022


CREW REGIE Emilie Weisse ARTIESTEN Joris de Jong • Jorga Lok COACHING Menno van Dyke DECOR & BOEK Rianne van Duin POP ONTWERP Pluck Venema LICHT ONTWERP Wouter Moscou ADVISEUR Sabine Hunnius (Baby & Child Research Center • Radboud Universiteit Nijmegen) COPRODUCENT 2turvenhoog Festival MOGELIJK GEMAAKT DOOR Amsterdams Fonds voor de kunst • Fonds Podiumkunsten


ONZE MAKER
Emilie Weisse

ONZE MAAKTRAJECTEN
een weekeen jaar