TENT huis voor hedendaags circus

BE KIND
Circustheater voor de allerkleinsten

Kom en beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van circus. Be kind is een intieme theaterervaring voor baby's van 6 tot 18 maanden. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee artiesten je mee op een zintuiglijke reis. Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleerkegels in de schemering, de voorstelling volgt het ritme van de dag. Het pop-up decor komt langzaam tot leven, en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft. 

De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Zij mogen meedoen, al hoeft dat niet. Door deze spontane interacties is elke voorstelling net iets anders. Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om samen het speelveld te ontdekken. Ze mogen in, uit, langs en door het decor kruipen om de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen.

Be kind is het regiedebuut van Emilie Weisse bij TENT huis voor hedendaags circus, in coproductie met 2turvenhoog festival. Om te ontdekken hoe je zo'n jong publiek kunt interesseren, verrassen en betrekken bij circus, werkt Emilie samen met het Baby & Child Research Center in Nijmegen. Zij voorzien de voorstelling van wetenschappelijke kennis over de ontwikkeling van baby's. Be kind brengt ook een speciaal ontworpen babyboek mee waarin je thuis verder kunt gaan met de ontdekking van circus en spel.

Deze voorstelling heeft een leeftijdsindicatie met een begin- en een eindleeftijd van 6 tot 18 maanden. Wij vragen je dit te respecteren en toe te passen op elk kind in je gezelschap.
Duur: 30 minuten + 10 minuten naspel


CREW CONCEPT • REGIE Emilie Weisse ARTIESTEN Joris de Jong • Jorga Lok DECOR & BOEK Rianne van Duin LICHT ONTWERP Wouter Moscou KOSTUUM Heidi de Raad ADVISEUR Sabine Hunnius (Baby & Child Research Center) PRODUCENT TENT huis voor hedendaags circus COPRODUCENT 2turvenhoog festival STICHTING Emilie Weisse Circustheater MOGELIJK GEMAAKT DOOR Amsterdams Fonds voor de Kunst • Fonds Podiumkunsten • Mingler Scholarship 2022 • Prins Bernhard Cultuurfonds MET DANK AAN Pluck Venema • Kinderopvang Hof van Twente


ONZE MAKER
Emilie Weisse

ONZE MAAKTRAJECTEN
een weekeen jaar