TENT huis voor hedendaags circus

GREAT CATCH
Een nieuwe lichting circusartiesten op tournee langs theaters in Nederland.

Great Catch is precies wat de titel impliceert, een geweldige vangst. En jij kan dat nu meemaken. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen mee maakt. De circuscoalitie vond het tijd om dit aan het Nederlandse publiek te laten zien. Ze selecteerden drie originele producties van fris circustalent die samen touren langs de Nederlandse theaters. Een verrassend programma vol circusavontuur. Catch it if you can!

JÚLIA CAMPISTANY
Circuspersoonlijkheid Júlia Campistany onderscheidt zich door haar humoristische stijl op de trapeze. Met het persoonlijke stuk It Happens geeft ze een ontwapenende kijk in het leven van een trapezeartiest waarbij niet alles gaat zoals ze wil. Júlia steelt de harten van haar publiek en met haar gespeelde onhandigheid heeft ze de lach aan haar kont hangen.

LIZA VAN BRAKEL
Liza van Brakel jongleert zonder te jongleren. Dit jonge talent ontwikkelde haar eigen circusvorm 'jugglobatics', waarin ze jongleren, vloeracrobatiek, dans en (haar eigen) muziek combineert. Haar act zoekt de dialoog op tussen de verschillende disciplines.

TEATIME COMPANY
Het trio TeaTime Company vermengt de diverse achtergronden van de artiesten tot een opvallende nieuwe discipline met stokken die ze als jongleerobject, Chinese paal en dansobject gebruiken. Hun grappige debuutvoorstelling Stick-STOK speelt verfrissend met het menselijk verlangen om te ontdekken en de effecten van die ontdekking.

Great Catch is een initiatief van de Circuscoalitie, een nieuw nationaal samenwerkingsverband van presenterende en (co)producerende instellingen die belang hechten aan een florerend circusklimaat in Nederland: MAAStd • Circusstad Festival Rotterdam • Korzo • Festival Circolo • TENT • HH Producties • Codarts


MEDE DANKZIJ Fonds Podiumkunsten • Prins Bernhard Cultuurfonds • Fonds 21