TENT huis voor hedendaags circus

Open call Beeldmaker
Fotografie/ kunst opdracht, juni 2022 – juni 2023
Sluitingsdatum: 15-05-2022 23:59 CEST
Aanmelden via Google.form

TENT is hét huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem. Sinds de oprichting in 2010 zet TENT zich vanuit Amsterdam in voor de ontwikkeling van het hedendaagse circus in Nederland. Dit doen we door makers in verschillende fasen van hun ontwikkeling te ondersteunen. Voor deze open call roepen we fotografen en kunstenaars op die zich bij voorkeur buiten het circusveld bewegen. 

Open Call

Een groot deel van de tijd vinden we onze makers terug in diverse circuswerkplaatsen en studio’s in Nederland. Samen met de Beeldmaker willen we licht schijnen op dit vele werk achter de schermen. We zoeken een fotograaf/ kunstenaar die het leuk vindt om de makers achterna te reizen en net díe momenten te vangen die anders voor het publiek verborgen blijven. ​Onze Beeldmaker heeft een sterke, eigenzinnige beeldtaal, maakt werk waarbij fotografie het uitgangspunt is en heeft veel zin om vanaf juni 2022 een jaar lang onze makers tijdens hun creatieproces te volgen. Dit resulteert acht keer per jaar in een of meerdere (rechtsvrije) beelden. We zijn niet op zoek naar productie- of persfoto’s, er is veel ruimte voor een eigen invulling van de opdracht. 

Voor de opdracht is een bedrag gereserveerd van €2000,-. Dit bedrag is exclusief BTW en reiskosten. De beelden worden in de eerste plaats gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Daarnaast onderzoeken we samen met de Beeldmaker de mogelijkheid om er een artistiek eindproduct van te maken en deze in de toekomst te exposeren. 

Achtergrond

Circus verovert een steeds stevigere plek op de kaart van Nederland, terwijl het ook worstelt met zijn imago. Samen met onze partners werken we er hard aan om circus van een nieuw elan te voorzien. Deze opdracht reikt uit naar een kunstdiscipline en publiek buiten het circusveld. We staan open voor cross-overs en uitwisseling en maken zichtbaar hoe veelzijdig, vernieuwend, kunstzinnig en uitdagend circus is.

Selectie

Inzenden kan via Gooogle.form tot en met zondag 15 mei 2022 23:59 CEST. Het team van TENT zal samen met huismaker Benjamin Kuitenbrouwer de selectie voor haar rekening nemen. Daarbij wordt gekeken naar de flexibiliteit, enthousiasme en artistieke visie van de fotograaf. Op 25 mei worden twee tot drie inzenders uitgenodigd voor een live gesprek.

Voor vragen over de opdracht kun je contact opnemen met Ruth Verraes, ruth@tent.eu, 06 46424583. Meer informatie over de organisatie is te vinden op deze website.


BEELDMAKER