TENT huis voor hedendaags circus

Word Maker voor een week bij TENT in 2022. Tijdens dit traject werk je gedurende een week in een repetitieruimte aan een kortdurend onderzoek met betrekking tot circus.

Circusmakers en makers met een affiniteit met circus kunnen zich aanmelden met een onderzoeksproject. De oproep is voor alle circus makers en makers met affiniteit voor circus, of ze nu net uit school komen of al een tijdje aan de weg timmeren. Omdat TENT zich inzet voor makers in Nederland is het van belang dat je werkpraktijk ook in Nederland ligt. Tijdens de week is er een presentatiemoment en een nagesprek met een klein publiek van vakgenoten, lokale partners en publiek. Hoe dit eruit komt te zien, is in overleg met jou. 

WAT BIEDEN WIJ 
- Een passende werkruimte in Amsterdam, de plek zal per maker verschillen. 
- Productionele, artistieke en technische ondersteuning 
- Een budget van 1000,- euro, vrij te besteden aan reizen, materiaal, of andere kosten van je onderzoek. 
- Publicteit, door het promoten van je presentatie en je als maker te introduceren op onze socials en website. 
- Beeldverslag van de presentatie. Gemaakt door jonge fotografen en rechtenvrij

WAT VRAGEN WIJ
- We zijn op zoek naar gemotiveerde makers met een pro-actieve instelling, met ervaring of interesse in circus en met ambities om de makerspraktijk te professionaliseren
- Met elke maker nemen we een podcast op, Circus Whispers. Daarin bespreken we je makerschap en wat je van plan bent te doen tijdens je onderzoeksweek. Dit gebeurt vooraf aan de onderzoeksweek, in overleg live of tijdens een online interview.
- Vermeld TENT bij toekomstige publiciteitsuitingen over je onderzoek/project. Neem even contact met ons op wanneer je niet zeker weet hoe je dit het beste kunt aanpakken.
- Na afloop van je onderzoeksweek krijg je de kans de week te evalueren aan de hand van een feedback formulier.

WAT HEBBEN WE NODIG 
Om een beeld te krijgen van je onderzoek en ideeën, vragen we je deze toe te lichten in dit formulier. Beantwoord deze vragen uitgebreid zodat je artistiek-inhoudelijk beeld goed naar voren komt. We gebruiken deze antwoorden voor de selectie, dus zorg dat wij mee kunnen in je ideeën en werkproces.

AANMELDEN & DEADLINES 
Meld je aan door het onderstaande formulier in te vullen. Voor vragen mail naar info@tent.eu  

DEADLINE Open Call: 15 november, 24:00
SELECTIE: uiterlijk 1 december
AANMELDEN via google.form: bit.ly/OC22M1W

Het formulier kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingevuld. Bij selectie worden de aangeleverde teksten en beeldmateriaal in overleg gebruikt als basis voor de promotie van het Maker voor een week traject.


MAKER VOOR
EEN WEEK


 FOTO ALBUM  FORM