TENT huis voor hedendaags circus

Open call documentaire fotograaf/kunstenaar
Fotografie opdracht april - december 2021
Sluitingsdatum: 14-04-2021 23:59 CEST

Het Amsterdamse TENT is hét huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem. Sinds de oprichting in 2010 zet TENT zich in voor de ontwikkeling van het hedendaagse circus in Nederland. Dit doen we door makers in verschillende fasen van hun ontwikkeling te ondersteunen. Voor deze open call roepen we een documentaire fotograaf (of kunstenaar) op die veel zin heeft om tussen april en december 2021 onze makers tijdens hun creatieproces te volgen. Van de fotograaf verwachten we maandelijks een of meerdere foto’s die we, met naamsvermelding, rechtsvrij kunnen gebruiken. Voor deze opdracht is een bedrag gereserveerd van €2000,- . Dit bedrag is exclusief BTW en reiskosten.

Meer info

Een groot deel van de tijd vinden we onze makers terug in diverse circuswerkplaatsen en studio’s in Nederland. Samen met een fotograaf willen we licht schijnen op dit vele werk achter de schermen. We zoeken een fotograaf die het leuk vindt om de makers achterna te reizen en net díe momenten te vangen die anders voor het publiek verborgen blijven. We zijn niet op zoek naar productie- of persfoto’s. Eerder zoeken we fotografen met een geheel eigen stem. De foto’s worden ingezet voor publiciteitsdoeleinden maar we bevorderen de artistieke vrijheid en het initiatief om er ook een artistiek eindproduct van te maken.

Open call

TENT huis voor hedendaags circus nodigt documentaire fotografen (en kunstenaars) uit om hun portfolio (pdf, max 15 mb) in te sturen en de inzending te motiveren. Inzenden kan door het invullen van de google form. In de week van 19 april worden een aantal fotografen uitgenodigd voor een digitaal gesprek.  

Inzenden kan via bit.ly/googleformfotograaf tot en met 14 april 2021 23:59 CEST. Het team van TENT zal samen met huismaker Benjamin Kuitenbrouwer de selectie voor haar rekening nemen. Daarbij wordt gekeken naar de flexibiliteit, enthousiasme en artistieke visie van de fotograaf. Voor vragen over de opdracht kun je contact opnemen met Ruth Verraes, ruth@tent.eu, 06 46424583. Meer informatie over de organisatie is te vinden op deze website.