TENT huis voor hedendaags circus

TENT is hét huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem. Sinds de oprichting in 2010 zet TENT zich vanuit Amsterdam in voor de ontwikkeling van het hedendaagse circus in Nederland. Dit doen we door makers in verschillende fasen van hun ontwikkeling te ondersteunen. Voor deze open call roepen we filmmakers, cineasten en documentairemakers op die open staan voor een bijzondere samenwerking.

• OVER LIZA •
Liza van Brakel is acrobaat / jongleur en dit jaar verbonden als maker bij TENT. Normaal gesproken vinden we onze circusmakers tijdens een creatie in diverse repetitieruimtes en studio’s, maar onze Maker voor één jaar Liza gaat het dit jaar anders doen. Ze creëert een duurzame versie van het traditionele rondreizende circus, circus op de trappers. Ze fietst van dorp naar dorp. Waar ze stopt, maakt ze met haar praalfiets vol attributen haar eigen piste. Haar racefiets is haar paradepaard en alle fietsmechanieken zijn haar circusprops. Ze maakt de voorstelling terwijl ze fietst.

• DE OPDRACHT •
We zoeken een filmmaker die licht wil laten schijnen op haar circusavontuur, een documentairemaker die het leuk vindt om haar achterna te reizen, mee te fietsen en net díe momenten te vangen die anders voor het publiek verborgen zouden blijven. Het is voor ons belangrijk dat jij hierin je eigen taal vindt. Er is veel ruimte voor een eigen invulling van de opdracht.

• WAT WE ZOEKEN •
We hopen op een mooie verslaglegging van Liza haar tocht, met publiek en meefietsende gasten, gezien door jouw ogen. Een gedeelte van het materiaal dat hieruit voortkomt wordt door TENT gebruikt ter promotie, denk aan korte teasers of een trailer. Het einddoel is de ontwikkeling van een film die we in november 2023 op ons eigen festival This is not a circus in Theater Bellevue in Amsterdam kunnen vertonen. Je moet dus wel van fietsen, kamperen en buiten zijn houden voor deze opdracht. Daarnaast is een artistieke en persoonlijke klik met Liza noodzakelijk, dus wat dat betreft heeft Liza het laatste woord.

• WAT WE BIEDEN •
Voor de gehele opdracht voorzien we een bedrag van € 7.000 (exclusief BTW/inclusief alle onkosten). We verwachten dat je hiervoor minimaal 10 dagen op pad bent met Liza, dat je een paar teasers levert en een eindproduct voor ogen hebt en uitwerkt. Let wel, voor dit gedeelte binnen Liza haar traject zijn we op dit moment nog op zoek naar passende financiering. Vanwege het korte tijdspad van dit traject hebben we besloten al wel de zoektocht naar een filmmaker uit te zetten. 

• WANNEER •
De tour zal plaatsvinden in de zomer van 2023 tussen juni en augustus. In een tijdsbestek van 2 maanden fiets Liza langs diverse dorpen, festivals en theaters in Nederland. Liza is al begonnen met de voorbereidingen, maar gaat pas echt fietsen vanaf juni 2023.

AANMELDEN via google form. Voor vragen mail naar [email protected]  
DEADLINE 19 maart, 24:00 CEST
OPEN CALL download


ONZE MAKER
LIZA VAN BRAKEL