TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben Liza van Brakel. Geboren in 1994 en opgegroeid in Nederland, kwam ik al vroeg in aanraking met circus. Ik heb mijn hele jeugd doorgebracht bij jeugdcircus Poehaa in Arnhem waar ik gefascineerd werd door de wereld die er achter het circus schuilgaat. In 2017 studeerde ik af aan Codarts Circus Arts in Rotterdam. Daar ontdekte ik mijn liefde voor jongleren en ontwikkelde ik deze discipline vanuit een fysiek oogpunt tot het mijn eigen kunstvorm werd.

Sindsdien trek ik al jonglerend de wereld over en zie ik de clubs als het verlengde van mijn lichaam. Al jonglerend breid ik mijn fysieke ruimte uit en vul ik leegtes op. Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in dat aspect binnen jongleren waarbij er technisch gesproken eigenlijk niet gejongleerd wordt.

Sinds enkele jaren ben ik aan TENT verbonden als maker en performer. Aanvankelijk als deelnemer van Back to Base, en later als performer van Being Benjamin en JACK, twee producties van TENT/Benjamin Kuitenbrouwer. 2021 wordt het jaar waarin ik als maker aan de slag ga. Als Maker voor een week ben ik geïnteresseerd in de inbreng van performers en dansers wanneer zij werken met objecten, maar de discipline niet beheersen. Moet je kunnen jongleren om te jongleren?


MAKER VOOR

een dag • een week


www.lizavanbrakel.com   Liza.vanbrakel.1   lizavanbrakel