TENT huis voor hedendaags circus

Sinds mijn afstuderen in 2011 aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg ben ik werkzaam als theatermaker, performer en docent/coach. Naast mijn werk bij performance-gezelschap Zwermers heb ik altijd een warme vriendschap met het circusveld gehad. 

Circus heeft iets elementairs: iets lukt of iets mislukt, het verhoudt zich tot de elementen en gebruikt elementaire geometrische vormen. Die waarachtigheid vind ik fascinerend. Dit jaar doe ik in oktober 2020 een onderzoek bij TENT, het Maker voor een week traject, naar de grond onder onze voeten, en vooral wat er gebeurt als die grond wankelt. De schommeling van een zinkend schip staat symbool voor de houdbaarheid van onze werkelijkheid en hoe deze vandaag de dag onder druk staat.  

Ik heb lesgegeven en voorstellingen gemaakt binnen de schoolcontext van Fontys Acapa (Academy for Circus and Performance Arts). Deze voorstellingen hebben gespeeld op Festival Circolo (2016, 2018, 2019), Theater op de markt (2019) en tijdens een uitwisselingsproject met Zwitserland. Ook ben ik als fysiek spelcoach actief geweest bij Recirquel (Budapest, Hongarije) en bij verschillende circusmakers in het land.


MAKER VOOR
een week


 paul.vandewaterlaat   paulvandewaterlaat