TENT huis voor hedendaags circus

Ik ben geboren in Parijs (1978) en studeerde dans aan de balletacademie van Rosella Hightower in Cannes. In 2000 sloot ik me aan bij het gezelschap Jeune Ballet International, waar ik klassiek en hedendaags werk danste van o.a. Balachine, Brumachon en Preljocaj. Later keerde ik terug naar Parijs waar ik mijn diploma balletleraar behaalde. 

Na een aantal jaren te hebben gedanst leerde ik mijn man Menno van Dyke kennen. Hij is circusartiest en liet mij kennismaken met de circuswereld. Samen hebben we de act Juggling Tango ontwikkeld, waarin we jongleren en dans combineerden. Sinds 2007 treden we met veel succes op in circusproducties, variété theaters en festivals over de hele wereld. We zijn onderscheiden met prijzen op festivals in Moscow, China en Parijs en in 2018 mochten we tijdens een voorstelling in Carré de Oscar Carré trofee in ontvangst nemen, de Nederlandse oeuvreprijs voor de circuskunst.

Als danser en choreograaf hebben muziek, licht, decor en regisseren altijd mijn interesse gehad. Ik heb verschillende jonge artiesten gecoacht bij hun eigen projecten. Zelf speelde ik met ideeën voor een hedendaagse circusvoorstelling en ik zocht contact met TENT om deze te onderzoeken. Tijdens het Maker voor één week traject in januari 2020 heb ik met vier acrobaten gewerkt aan nieuw materiaal, waarbij de focus lag op de emotionele impact van de performance. Hoewel we als danser en circusartiest soms een andere taal spreken, kon ik door mijn jaren ervaring in het circus een heel natuurlijke connectie maken en ben ik erg blij met het eindresultaat.


MAKER VOOR
een jaareen week


  JUGGLINGTANGO   JUGGLINGTANGO